Отворена изложба слика Петра Шушулића

У Галерији Удружења ликовних уметника Врбаса - УЛУВ, отворена је изложба академског сликара Петра Шушулића. Двадесетак радова које, према заједничкој оцени, краси изузетан колорит, обогатило је мали изложбени простор УЛУВ-а, доносећи у Врбас дух грчких острва.

У присуству бројних љубитеља Шушулићевог стваралаштва, изложбу је отворила Тамара Барановски, председница УЛУВ. "Петар је детаљиста, колориста, мајстор фигурације. Свака Петрова слика овде приказана је у суштини осврт на неко његово искуство и он на веома суптилан начин, управо преко симбола, било да су у питању линије, фигуре, боја или једноставан геометријски дводимензионални или тродимензионални облик као симбол, разговара са посматрачем који покушава да одгонетне његову слику", рекла је Барановска и посебно похвалила "читљивост и колорит Петрових слика, за чију је израду потребно посебно стрпљење и енергија".

Сам Шушулић истакао је да "инспирацију налази у оном делу себе у којем је Тасос неприкосновен, у његовим природним лепотама и историји". "Са овим местом сам се сусрео током свог најранијег детињства, већ у 6. години, боравио у њему више пута током младости, и за Тасос ме везују најчистија сећања. То место треба посетити, оно својом природом и духом веже за себе", рекао је Шушулић.   

Петар Шушулић је рођен у Врбасу 1970. године. Завршио је Средњу школу за дизајн "Богдан Шупут", а затим и редовне и постдипломске студије сликарства на Академији уметности у Новом Саду. До сада је имао 19 самосталних изложби а учествовао је и на бројним колективним изложбама, ликовним колонијама и хуманитарним акцијама. Добитник је више награда за сликарство и цртеж. Изложба је отворена до 6. јуна.