Награда "Раде Брка" за Веселина Милићевића

Веселин Милићевић, дечији песник, сатиричар и афористичар из Врбаса, добитник је специјалне награде "Раде Брка" на 26. Међународном фестивалу хумора и сатире у Крушевцу, саопштио је стручни жири. Милићевић је награђен за сатиричну причу "Парламентарац", којом је одговорио на задату тему конкурса - Преговори. Ово је аутору из Врбаса трећа награда у Крушевцу, чиме се издвојио као један од најнаграђиванијих аутора. Претходне године био је добитник главног признања "Златна кацига".

"Изузетна конкуренција забележена је у писаној форми. Није било много дилема око избора лауреата, били смо врло ефикасни, а није нам било лако, јер смо одлучивали међу 45 прича, 37 песама и чак 963 афоризама. На наш конкурс јавило се 227 аутора из 32 земље", рекао је Момир Драгићевић, уз Драгана Матејића и Душана Поп-Ђурђева, члан стручног жирија.

"Златну кацигу" за причу освојио је Владислав Влаховић, награда за песму припала је Војиславу Милићу, а за афоризам Драгиши Павловићу Расинском. Специјалну награду "Раде Брка" за сатиричну причу освојио је Веселин Милићевић. Награде ће добитницима бити уручене 01. априла, на Светски дан шале, у Крушевцу.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"