"Дани Српске у Србији" и у Врбасу

Врбас ће и ове године бити део традиционалне манифестације "Дани Српске у Србији", која се одржава од 15. до 21. септембра и имаће 32 програма у 43 извођења у 20 градова Србије.

"Дани Српске у Србији", у циљу промоције Републике Српске, сваке године кроз различите програмске активности подстиче размену културних остварења и културне баштине, представља природне лепоте, туристичка места и руте, угоститељство, кулинарство, презентује инвестиционе могућности, и тако учвршћује везу између српског народа са обе стране Дрине.

Ове године део програма који ће бити изведен у Врбасу је монодрама "Вук Караџић" Љуба Божовића, по тексту Милована Витезовића. Извођење је заказано за понедељак, 18. септембар у 19.00 часова, у Народној библиотеци "Данило Киш".

Пројекат се реализује у сарадњи са уметницима, научницима и привредницима који су родом или пореклом из Републике Српске а живе и раде у Србији, као и у сарадњи са уметницима, научницима и привредницима Србије. Посебна сарадња остварује се са завичајним друштвима и удружењима у Србији.

Манифестација "Дани Српске у Србији" покренута је 2013. године.