Руски фоклор у центру Врбаса

У оквиру турнеје "На таласима љубави и пријатељства" кроз градове Србије и Републике Српске, музички, фолклорни и други уметници, окупљени у ансамбл у руском граду Костроми, посетили су у петак Врбас и у центру града извели једночасовни културно-уметнички програм.

Наступ уметника из Костроме организовали су општина Врбас, Културни центар Врбас и Удружења српско-руског пријатељства "Род".

"Нама је битно да смо с вама, да тако покажемо наше заједништво са вашим људима и народом који нас увек лепо и топло прихвата. Мотивише нас дружење са нашим српским пријатељима и жеља да нашу срећу и одушевљење тим дружењем изнесемо кроз радост песме и игре", рекла је пред почетак наступа Татјана Асафова, вођа уметника из Костроме. Он је уручила захвалнице заслужнима за одржавање концерта, а председнику општине Врбас, Милану Глушцу, и православну икону Мајке Божије да, како је рекла, "донесе добробит свим становницима Врбаса".

"Вековима смо се једни за друге молили истом Богу, читали истим писмом и осећали блискост и повезаност. Нисте први пут у Врбасу, сигурно не и последњи, а наше везе у будућности могу се само умножавати и расти. Имамо озбиљне планове у виду сарадње са вашим градом на свим пољима, од привреде, преко културе, спорта и екологије", рекао је Глушац. Присутне су поздравили и Александар Семакин, председник Извршног одбора Удружења "Род", као и Данијела Илић, чланица Општинског већа, која је позвала присутне да донирају прилоге за завршетак Дневног боравка за децу са сметњама у развоју и инвалидитетом. 

Општина Врбас намерава да са администрацијом града Костроме закључи споразум о сарадњи и успостављању побратимских веза, а договори око тога су у завршној фази.

КУЛТУРА

Дунавска соната зове младе музичаре

06. јун 2018. КУЛТУРА

Дунавска соната зове младе музичаре

Фестивал класичне музике на отвореном Дунавска соната поз...

Отворена изложба слика Петра Шушулића

28. мај 2018. КУЛТУРА

Отворена изложба слика Петра Шушулића

У Галерији Удружења ликовних уметника Врбаса - УЛУВ, отво...

Александар Габона победник 50. ФПМ

27. мај 2018. КУЛТУРА

Александар Габона победник 50. ФПМ

Победник 50, јубиларног Фестивала поезије младих је песни...

Пријем за финалисте Фестивала поезије младих

25. мај 2018. КУЛТУРА

Пријем за финалисте Фестивала поезије младих

За десет финалиста 50. Фестивала поезије младих данас је ...

Почео 50. Фестивал поезије младих

23. мај 2018. КУЛТУРА

Почео 50. Фестивал поезије младих

Подсећањем на имена свих 49 досадашњих лауреата, синоћ је...