Уметници прикупили слике и скулптуре за ССШ "4. јули"

Удружење ликовних уметника Врбаса, Удружење ликовних аматера "Атеље 05" и Фото кино клуб Врбас организовали су хуманитарну акцију прикупљања слика, скулптура и других уметничких дела за Средњу стручну школу "4. јули". Акција је покренута са идејом да се постављањем ових предмета уреди и оплемени простор школе и тако створи пријатно окружење за ученике, професоре и остале запослене у овој установи.

"После разговора са директорком школе Аницом Вујадиновић Грачанин, која нас је упутила у проблематику естетске неуређености простора и ограничених могућности, одлучили смо да се организујемо и помогнемо у ономе у чему смо најбољи. Велики број уметника, чланова наша три удружења, препознао је разлоге и циљ ове акције и обезбедио оригинално уметничко дело које ће оставити у наслеђе школи. Тешка су времена за све нас, али то није разлог да не покажемо оно што од времена сигурно не зависи - људскост, заједништво, хуманост, несебичну помоћ. Макар и само због сјаја у очима и задовољног осмеха генерација која ће се проналазити у сликовним причама наших уметника", рекла је председница УЛУВ-а Тамара Барановски.

Овој хуманитарној акцији одазвало се више од 40 уметника из Врбаса, Зрењанина, Црвенке и Новог Сада, чланова три удружења. Свечана предаја прикупљених дела организоваће се у петак, 27. јануара у 12.00 часова, у склопу обележавања школске славе Светога Саве. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"