Репертоар биоскопа "Југославија" за децембар

Редакција биоскопа "Југославија" Културног центра Врбаса припремила је за децембар богат програм у ком ће се смењивати филмске пројекције и позоришне представе.

Репертоар за децембар:

01, 02. и 03. децембар, 20.00 часова ---- филм "Јесен самураја"

Жанр: романтични/љубавни, комедија
Глумци: Петар Стругар, Христина Поповић, Никола Којо, Сергеј Трифуновић, Андрија Милошевић, Катарина Жутић, Миодраг Мики Крстовић
Режисер: Данило Бећковић
САДРЖАЈ: Главни јунак, Владица (Петар Стругар) је професионални каратиста, шармантни бонвиван који је некада био велики таленат, али није направио велику каријеру због превелике склоности ка проводу и ноћном животу. По окончању каријере враћа се у родни град и заљубљује се у Снежану (Христина Поповић) и везује за њу и њеног малог сина Вукашина. Владица жели да се брине о њима, али схвата да не уме да ради ништа осим каратеа. Његова потрага за послом који би му омогућио да брине о породици коју је управо почео да ствара, доводи га у низ урнебесних комичних ситуација. Дужина трајања филма: 117 минута.

03. децембар, 17.00 часова --- представа "Алиса у земљи чуда"

Режија: Јована Божић
Играју: Маја Николић, Катарина Орешан, Бојан Симић, Јована Божић

Представа је рађена по мотивима истоимене књиге "Алиса у земљи чуда" Луиса Керола. Тематика представе заснована је на ширењу свести о очувању животне средине и прилагођена је свим узрастима. Кроз музику, плес, акробације и шаљиве приче наших ликова из Земље чуда, деца ће се добро забавити и научити како да чувају нашу планету.

06. децембар, 16.00 часова --- анимирани филм "Вајана", 3Д

Жанр: анимирани, авантура
Глумци: Ayli Carvalho, Dwayne Johnson
Режисер: Ron Clements, John Musker
САДРЖАЈ: Из Волт Дизни студија за анимацију стиже "Вајана", невероватна анимирана авантура о живахној тинејџерки која ће отпловити на храбру мисију да спаси свој народ. За време тог путовања она ће упознати некада моћног полубога Мауија, који ће је водити у њеној мисији да постане "налазач пута". Заједно ће путовати по отвореном океану у овом акцијом набијеном путовању, где ће се сусрести с огромним ватреним створењима и невероватним препрекама. Успут ће Вајана испунити недовршени задатак својих предака и открити оно што је увек тражила: свој идентитет. Дужина трајања филма: 114 минута

06. децембар, 18.00 и 20.00 часова --- домаћи филм "Стадо"

Жанр: комедија
Глумци: Никола Којо, Зоран Цвијановић, Натаса Нинковић, Весна Тривалић, Никола Ђуричко
Режисер: Никола Којо
САДРЖАЈ: "Стадо" је урнебесна, сатирична комедија о животу иза камере. Често већа драма претходи филмској или телевизијској драми коју гледамо. Неизлечиви ентузијасти, слепи за објективне околности, стављају на коцку своју егзистенцију у жељи да направе велико уметничко дело. Ово је прича која може бити испричана на много језика и у много држава, па чак и у много различитих времена. До сјаја и бљештавила црвеног тепиха на свечаној премијери не долази се путем посутим ружама, већ компромисима, борбом, па и пактом са са ђаволом, ако је потребно. Може се рећи да је Стадо засновано на истинитој причи и на причи која се у овом тренутку одвија око неког сличног пројекта и одвијаће се док постоје уметници и док постоји држава. Дужина трајања филма: 99 минута.

09. децембар, 20.00 часова -- Вече stand up комедије

Гост код Мирослава Ђорђевића биће Велимир Тошић, звезда шоуа "Ја имам таленат"

12, 13, 14. и 15. децембар, 20.00 часова --- филм "Торо"

Жанр: трилер, акција
Глумци: Mario Cacas, Luis Tosar, Ingrid Garcia Jonsson
Режисер: Kike Maillo
САДРЖАЈ: Торо је бивши робијаш, одлучан да после петогодишње затворске казне започне нов, поштен живот. Да је лакше поново набацити лисице него их скинути са руку, подсетиће га рођени брат Лопез. Управо онај који га је оставио на цедилу, кад су заједно са старијим братом "пали" током последње пљачке. Торо је завршио иза решетака, док им је буразер платио главом. Једног дана Лопез се појављује на његовом прагу с молбом да му помогне да врати мафији новац који јој дугује. Торо ће га најпре најурити, решен да остане на путу преображења. Али кад му гангстери киднапују братаницу Диану, Лопезову малолетну ћерку, Торо одлучује да се врати у свет насиља, опасности и бекства. Следи 48 сати вртоглаве јурњаве, препуне пуцачине и акције од које застаје дах, по прелепим пределима Андалузије, зачињене шпанским гитарама и неодољивим фламенком. Прошлост је дошла да наплати стари дуг. Дужина трајања филма: 105 минута.

16. децембар, 20.00 часова --- представа "Чипка и чоколада"

Учествују: Анита Питковић, Светлана Миленковић, Милан Козомара, гост Франо Ласић
Представа настала по истоименим роману који су написали Данијела Божичковић Радуловић, Антилета Ана Живковић и Станко Холцнер, који је уједно и продуцент представе. Интерактивна, узбудљива, перформанс, на духовит начин представља многа питанња која муче савремену жену и мушкарца на Балкану.

21. децембар --- филм "Одметник - 1"

Жанр: научна-фантастика, авантура
Глумци: Felicity Jones, Ben Mendelsohn, Diego Luna, Forest Whitaker, Riz Ahmed
Режисер: Gareth Edwards
САДРЖАЈ: Одметник - 1 је потпуно нов Star wars самостални филм који говори о догађајима који су се десили нешто пре радње филма Star wars – Нова нада из 1977. године. Публика ће се упознати с кључним моментима у овој историји, али ће и видети делове света који до сад никад нису истражени на филму. ОДМЕТНИК-1 је прича о групи неочекиваних јунака који ће се ујединити у мисији да украду планове за страшну Звезду смрти. Дужина трајања филма: 134 минута.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"