Предизборна читалачка конвенција у НБ "Данило Киш"

Народна библиотека "Данило Киш" и Издавачка кућа Клио организоваће у петак, 22. априла, ПРЕДИЗБОРНУ ЧИТАЛАЧКУ КОНВЕНЦИЈУ - БИРАЊЕ ПОД МОРАЊЕ, сусрет издавача и читалаца на којем ће се говорити о писању и писцима, о уредницима и издавачима, о читању и читаоцима, као и о романима из едиције Грал.

Са заљубљеницима у читање разговараће Милан Влајчић, књижевни и филмски критичар, Гојко Божовић, књижевник и главни уредник ИК Архипелаг, и Зоран Хамовић, главни уредник ИП Клио.

"За једну едицију дела савремене светске књижевности у преводу, увек може бити написано да је посебна због популарности и ауторитета писца чије се дело објављује. За Грал се то свакако може рећи, уз додатак да је идентитет ове едиције стрпљиво грађен две деценије, с идејом да се прикажу особени писци и поетике. Уредничка радозналост и потрага за литетарним драгоценостима награђена је, међутим, одзивом и учешћем изванредних, посвећених читалаца који су активно учествовали у животу ове едиције. Међу њима су многи српски ученици, студенти, професори, уметници и људи јавне речи", наводи се у најави овог културног догађаја.

У овогодишњем избору едиције нашли су се француски писац Жан д’Ормесон, Израелка Орли Кастел Блум, белгијски писац и песник Димитри Верхулст, грчки писац млађе генерације Лефтерис Куљеракис, италијанска списатељица Романа Петри и португалски писац Руи Зинка.

Предизборна читалачка конвенција почиње у 19.00 часова.
 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"