Отворена изложба слика Бранка Ђукића

У ликовној галерији Културног центра отворена је изложба академског сликара Бранка Ђукића. Изложбу под називом „Мирка пази метак, хвала ти Славко!“ отворили су академски сликар Петар Шушулић и Јован Гверо из Студентског културног центра Нови Сад. Изложени радови инспирисани су стрипом којим се уметник такође бави већ дужи низ година.

"У свом раду хтео сам да транспонујем један медиј у други, односно да медиј стрипа транспонујем у слику што су радили 'попартисти'. Као дечак сам толико био занесен стрипом да сваки кадар на мојим делима буди неке емоције моје генерације. За мене су некада били супер-хероји Дик Трејси или Супермен и они имају значајну улогу у мојим сликама, али ми је једнако битно да моја дела буду по свим ликовним постулатима једне слике, односно да слика буде потпуно јасна и онима који не познају ове стрип-јунаке", истакао је Ђукић.

Петар Шушулић је оценио да је уметност Бранка Ђукића одраз друштва у ком живимо, док је Јован Гверо истакао велику повезаност стрипа и сликарства код овог уметника. "Веома је интересантно како Ђукић комбинује колаж и слику и то даје један посебан резултат. Поред слика, аутор је изложио и једну скулптуру која се може посматрати као велики постамент за једног читача и тумача стрипа", напоменуо је Гверо. Иначе, Бранко Ђукић је завршио Академију уметности у Новом Саду а магистрирао је на Факултету ликовних уметности у Београду. Добитник је неколико награда у области сликарства и илустрације.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"