ИНФОРМАЦИЈА о конкурсу за добровољно служење војног рокa у Војсци Србије у надлежности Регионалног Центра министарства одбране Нови Сад

На основу расписаног конкурса Министарства одбране Републике Србије за пријем кандидата на добровољно служење војног рока са оружјем за 2017. годину, Регионални центар министарства одбране Нови Сад, у сарадњи са јединицама Војске Србије и Локалним самоуправама, наставља са активностима за пријем захтева и припреме свих заинтересованих кандидата за добровољно служење војног рока са оружјем за упут у децембру месецу.

Право пријављивања на добровољно служење војног рока са оружјем имају кандидати мушког и женског пола који у 2017. години навршавају од 19 до 30 година живота и испуњавају услове конкурса. У зависности од потреба јединица Војске Србије и одобрених упутних рокова, изабрани кандидати се упућују у један од три центра за обуку Војске Србије - Сомбор, Ваљево или Лесковац. Обука се наставља у центрима за специјалистичку обуку а затим следи обављање дужности у јединицама Војске Србије.

Курс за резервне официре реализује се у марту 2018. године у организацији Војне академије у Београду. Вреди поменути и то да је у току контиурани пријем професионалних војника у команде, јединице и установе Војеке Србије до попуне радних места, те је прилика за запослење и новим генерацијама младића и девојака на шестомесечном добровољном служењу војног рока.

Сви заинтересовани могу се обратити центру Министарства одбране за локалну самоуправу, према месту пребивалишта или надлежном дипломатсхо-конзуларном представништву Републике Србије у иностранству.

Информације и конкурси се могу погледати на интернет страници Министарства одбране www.mod.gov.rs.

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"