Вилмошу седма титула на Божићном турниру у куглању

Вилмош Заварко, репрезентативац Србије и куглаш словачког клуба Подбрезове, победник је 24. Божићног турнира у Врбасу. Вилмош је та седму титулу, по чему је неприкосновен, морао да обори 661 чуњ, до другог места је стигао Горан Остојић са 611 чуњева, а трећег Чонгор Барањ са 601 обореним чуњем, оба првотимци Београда. Након три круга квалификација у којима је учествовало 150 такмичара, у финалу су наступила 32 најбоља куглаша. Божићни куглашки турнир у Врбасу један је од најјачих у нашој земљи и Европи у мушкој појединачној конкуренцији, а сврстан је у А категорију турнира и бодује се за светску ранг листу.

Турнир је отворио Милан Глушац, председник општине Врбас, која је пружила подршку организацији овог спортског догађаја, заједно са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину. "Захваљујућу куглашкој традицији коју има, а највише овом турниру, Врбас је уписан крупним словима на мапи домаћег куглања и прочуо се и ван граница Србије", рекао је Глушац.

Председник Куглашког савеза Србије Урош Драгојловић истакао је да је турнир у Врбасу и ове године био организован на врхунском нивоу. "Мене посебно одушевљавају резултати учесника, нарочито ових репрезентативаца Србије, имајући у виду да је ово почетак календарске године и почетак сезоне. Ови резултати охрабрују пред светске купове у фебруару и светска првенства, кадетско и сениорско, екипно, у мају месецу", истакао је Драгојловић.

Ове године међу 10 најбоље пласираних нашла и двојица куглаша из Врбаса. Никола Мијановић са 581 чуњем освојио је 5. место, а 9. место припало је Владимиру Бјелици са 571 обореним чуњем.

Прилог РТВ.