Дефиле мажоретки и градске музике - 50. празник Мимозе

Општине Врбас и Херцег Нови позивају Вас на "Караван Мимозе". Промоција 50. празника Мимозе у Врасу ће се одржати 11. јануара у 12 часова дефилеом Градске музике, мажоретки и кловнова.

Ове године се слави јубилеј чувене туристичке манифестације односно 50. Празник мимозе. У част јубилеју, Фестивал ће трајати 50 дана, од 1. фебруара до 22. марта 2019. године. Празник мимозе је један од најпрепознатљивијих фестивала у региону, због чега ће бити промовисан у Бечу, Крању, Новом Месту, Бања Луци, Бијељини, Вишеграду, Новом Саду, Зрењанину, Јагодини, Београду, Врбасу и др.

Свечано отварање 50. Празника мимозе ће се одржати 1. фебруара, на којем ће наступити највећа музичка звијезда у региону, Здравко Чолић.

Првог викенда у фебруару, традиционално, одржаће се Фешта од мимозе, рибе и вина дуж херцегновске ривијере, која је најпосећенији програм у оквиру Фестивала. Ове године, за све посетиоце Празника мимозе биће организована чак 4 маскенбала, а ту су и традиционална "Изложба цвијећа", Мали салон херцегновских галерија као и програми за најмлађу публику – Дјечији маскенбал и Дјечија цвјетна поворка.

С обзиром да ће Фестивал трајати и током марта, Дан жена ће бити обележен програмом "Љубав у вријеме мимозе", који подразумева концерт Саше Матића на Тргу Николе Ђурковића и концерт Калиопи у Дворани Парк.

Поред наведених музичких програма, ту су и Вечери медитеранске пјесме, Међународни сусрет дувачких и мажорет ансамбала као и још неколико великих концерата регионалних музичких звезда.

У оквиру програма „Доживите европске феште у Херцег Новом“, посетиоци Фестивала ће имати прилику да уживају у културно уметничким програмима и гастро вечерима гостију из Кине, Пољске, Италије, Србије, Њемачке, Турске, Финске, Норвешке и Словеније.

Дирекција 50. Празника мимозе се трудила да овогодишњи програм буде што богатији и разноврснији, за све узрасте и укусе. Посетиоци ће моћи да гледају квалитетан позоришни програм, да посете винске вечери као и вечери craft пива, велики број спорстких манифестација и турнира, и да присуствују највећој Међународној карневалској поворци.