Апотека "Врбас" обележила Светски дан борбе против дијабетеса

Апотека "Врбас" обележила је данас 14. новембар - Светски дан борбе против дијабетеса и Дан установе. За ову прилику организована је акција бесплатног мерења нивоа шећера у крви, саветовање са грађанима на нивоу разговора са фармацеутима, као и подела апарата за мерење шећера у крви. Током четири сата акције у јединици Апотеке "Врбас" у Амбуланти у Старом Врбасу, ниво шећера преконтролисало је педесетак грађана, а уз подршку фармацеутске куће "ADOC" подељено је 15 апарата за мерење.

"Дан установе и Светски дан борбе против дијабетеса обележили смо радно, са жељком да останемо достојни, истрајни и посвећени струци, као и да сачувамо поверење и лојалност наших корисника. У координацији за Саветом за здравље општине Врбас и у сарадњи са Фармацеутском комором Србије, организовали смо здравствено промотивне активности које се спроводе током целе недеље, 0д 12. до 17. новембра, у Врбасу, Равном Селу и Савином Селу", рекла је Јелена Ђуровић, директорка Апотеке "Врбас". Део ове акције били су и активисти Удружења за борбу против дијабетеса "Плави Врбас" и представници фармацеутске куће "ADOC", који су једном броју грађана који су се одазвали позиву и измерили ниво шећера у крви, поклонили апарате за мерење у кућним условима.

Радном обележавању Дана установе придружио се и Милан Глушац, председник општине, који је уз честитке истакао да локална самоуправа, као оснивач Апотеке "Врбас", има обавезу али и жељу да пружи пуну подршку функционисању установе, јер је она један од кључних делова система здравствене заштите. 

Прилог ТВ Бачка

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"