Апотека "Врбас" обележава Светски дан борбе против дијабетеса

У склопу обележавања 14. новембра - Дана установе и Светског дана борбе против дијабетеса, Апотека "Врбас" организује акцију бесплатног мерења нивоа шећера у крви и саветовања о превенцији ове опасне болести.

"Апотека 'Врбас' од 2008. године функционише као самостална здравствена установа и од тада сваког 14. новембра обележава се Дан установе. Овим пригодом организујемо здравствено промотивне активности, у координацији са Саветом за здравље општине Врбас и у сарадњи са Фармацеутском комором Србије, с циљем да дамо допринос и обележавању Светског дана борбе против дијабетеса. Наша акција се спроводи од 12. до 17. новембра у Градској апотеци у Врбасу, јединицама за издавање готових лекова у Равном Селу и Савином Селу, као и у Новој апотеци у Старом Врбасу, у улици Петра Драпшина. Циљ нам је да као фармацеути дамо активан допринос у превенцији и одлагању појаве дијабетеса и компликација од дијабетеса, и промовишемо и афирмишемо саветодавну улогу фармацеута", саопштено је из Апотеке "Врбас".

Поводом Светског дана борбе против дијабетеса, у сарадњи са Удружењем за борбу против шећерне болести "Плави Врбас" и фармацеутском кућом "Adoc", Апотека "Врбас" ће у среду, 14. новембра од 09.00 до 12.00 часова, организовати акцију бесплатног мерења нивоа шећера у Јединици за издавање готових лекова Нова апотека у Старом Врбасу, улица Петра Драпшина.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"