Борба против дијабетеса настављена у Куцури

Апотека Врбас, у сарадњи са Удружењем за борбу против дијабетеса "Плави Врбас" и Домом здравља "Вељко Влаховић", организовала је данас у јединици за издавање готових лекова у Куцури, акцију бесплатног мерења нивоа шећера у крви и саветовање за све који су учествовали у њој. Током акције ниво шећера у крви измерен је код четрдесетак становника Куцуре. Истовремено, фармацеутска кућа "Адок" поклонила је пацијентима 14 апарата за мерење шећера.

Како је саопштила Јелена Ђуровић, дипл. фарм. спец. и директорка Апотеке Врбас, ова здравствено-промотивна активност Апотеке Врбас организована је у циљу превенције болести, унапређења здравља становништва, пружања квалитетних фармацеутско-терапијских услуга и повећања задовољства корисника.

"Свим учесницима у акцији јасно је поручено да су здраве животне навике, редовна физичка активност, редовна контрола и самоконтрола, као и придржавање прописаних терапија, најважнији фактори превенције дијабетеса. О опасностима које носи ова болест и како и на који начин спречити компликација које настају због ове болести, учесницима у акцији говорила је др Сања Максимовић из Дома здравља 'Вељко Влаховић'. Искористили смо прилику и једном броју Куцурана поклонили апарате за самоконтролу нивоа шећера. Сличну акцију поновићемо током новембра у Врбасу", рекла је Ђуровић и захвалила фармацеутској кући "Адок", Удружењу "Плави Врбас" и Дому здравља "Вељко Влаховић" на учешћу у организовању и спровођењу акције. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"