Oбележен 01. октобар - Међународни дан старих

У Геронтолошком центру Врбас у понедељак је обележен 01. октобар - Међународни дан старих и 15 година од оснивања установе. Овај значајан јубилеј обележен је културно-уметничким програмом у ком су учествовали корисници на смештају и талентовани гости, саопштено је из установе.

"Ове године су корисници Иван Греговић и Миливоје Петровић повели присутне на путовање у прошлост и поделили су горке и лепе детаље њиховог детињства и одрастања. Своју младалачку и креативну страну открили су гостима рецитовањем и певањем песама које су још као деца и младићи научили.

Ученици основне школе 'Петар Петровић Његош' су показали да су им важне старе особе а посебно баке и деке. Након што је девет ученика 5. разреда рецитовало песме које су сами написали, аплаузе публике побрале су и чланице вокално инструменталне групе 7. разреда, под вођством учитељице Радмиле Сапун. Оне су извеле сплет изворних народних песама са Косова и Метохије.

Директорка Геронтолошког центра Врбас Радмила Мусић поздравила је учеснике програма и истакла главне планове даљег развоја установе у предстојећем периоду. Она се захвалила гостима из Удружења пензионера општине Врбас и чланицама Општинског већа Данијели Илић и Јовани Вујтовић, чије присуство је употпунило прославу јубилеја и Међународног дана старих.

Додајемо да је у просторијама Клуба за стара и одрасла лица у Врбасу организована посета деце предшколског узраста у склопу Дечије недеље. Геронтолошки центар Врбас планира да у четвртак 04. октобра организује и традиционалну малу ликовну колонију са учешћем талентоване деце која похађају основне школе на територији општине Врбас", саопштено је из установе.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"