Семинар о превенцији екстремизма и тероризма

Врбас је данас био домаћин семинара о Превенцији насилног екстремизма и тероризма у Србији за чланове Савета за безбедност општине Врбас. Семинар су заједнички организовали Министарство унутрашњих послова Републике Србије и Мисија ОЕБС-а у Србији, а теме су представљали искусни предавачи МУП-а, припадници Одељења за рад полиције у заједници Управе полиције, Службе за борбу против теророзма и екстремизма, и представник ОЕБС-а.

"Семинар је имао за циљ да чланове локалног Савета за безбедност упозна са концептом рада полиције у заједници у области превенције и раног препознавања појава у вези са екстремизмом, пре него ескалирају у озбиљне проблеме. Насилни екстремизам и тероризам не може спречавати само полиција и укључивање различитих актера у друштву је неопходан предуслов за било који покушај превенције радикализације и мобилизације на терену. Управо разноврстан састав Савета за безбедност чини га механизмом са највећим потенцијалом да на дуже стазе допринесе превентивним напорима", речено је на отварању скупа.

"Као локална самоуправа које се издвојила успешном реализацијом пројекта 'Полиција у локалној заједници', који кроз разне области промовише сарадњу полицијских органа и заједнице у којој делује, Врбас је изабран и за место за одржавање семинара посвећеног једном од видова борбе против екстремизма и тероризма. Кроз примере који су нам представљени, уверили смо се да је најуспешнија стратегија за сузбијање насилничког понашања превенција и смањивање могућности за појављивање екстремизма, пре него што се претвори у насиље. Тиме се ефикасно повећава безбедност у локалним заједницама. Самостални напори полиције нису довољни да се супроставе овом феномену и јасно нам је да је потребна садржајна сарадња свих делова друштва, установа и организација, како би се проблем уочио на време и једноставније решио", рекао је Милан Глушац, председник општине Врбас.

Семинару су присуствовали представници општине Врбас, Полицијске станице Врбас, Опште болнице Врбас, Центра за социјални рад и образовних установа.    

КУЛТУРА

Милутину Ж. Павлову уручена награда "Небојша Деветак"

14. дец 2018. КУЛТУРА

Милутину Ж. Павлову уручена награда "Небојша Деветак"

Милутину Ж. Павлову уручена је прва књижевна награда "Неб...

Књижевно вече Мухарема Баздуља у библиотеци у Бачком Добром Пољу

10. дец 2018. КУЛТУРА

Књижевно вече Мухарема Баздуља у библиотеци у Бачком Добром Пољу

Новинар, писац и преводилац Мухарем Баздуљ се 7. децембра...

Гуслари из Врбаса покретачи заштите певања уз гусле

04. дец 2018. КУЛТУРА

Гуслари из Врбаса покретачи заштите певања уз гусле

Унесков Међувладин комитет, на свом редовном, 13. заседањ...

Светски хитови у биоскопу "Југославија"

02. дец 2018. КУЛТУРА

Светски хитови у биоскопу "Југославија"

Биоскоп "Југославија" Културног центра Врбаса припремио ј...

Милутин Ж. Павлов први добитник награде "Небојша Деветак"

28. нов 2018. КУЛТУРА

Милутин Ж. Павлов први добитник награде "Небојша Деветак"

У знак сећања песника, главног и одговорног уредника Часо...