Чланови норвешког синдиката "ННН" посетили Врбас

Норвешки синдикалци окупљени у организацији "ННН" бораве ових дана у посети колегама из синдиката "Независност", те је за њих јуче организована посета Индустрији меса "Карнекс" и пријем у Скупштини општине Врбас.

Синдикалце из Норвешке примио је Милан Глушац, председник општине, заједно са сарадницима. Уз речи добродошлице, Глушац је госте упознао са привредним животом у Врбасу, "Задовољство ми је што могу да истакнем добру сарадњу са синдикалним организацијама. Наша општина је једна од првих у Србији која је формирала социјално-економски савет, тело које може да значајно допринесе у решавању разних спорова између послодавца и запослених, на обострану корист. Иначе, општина Врбас имамо добру сарадњу са Норвешком организацијом 'НИВА', а амбасадор Норвешке у Србији чест је гост у нашем граду", рекао је Глушац.

Председник синдиката "ННН" Јан Егил Педерсен боравио је у Србији боравио неколико пута и, како је истакао, са задовољством је овога пута посетио Врбас. "Са синдикалним организацијама размењујемо искуства и унапређујемо односе. На сваке четири године представници наше организације негде путују, а ове године одлучили смо да дођемо управо овде, због добре сарадње у претходним годинама", рекао је Педерсен.

Домаћин норвешким синдикалцима у Врбасу био је Милојица Живковић, главни повереник синдиката "Независност" у "Карнексу", који је посету колега из ове скандинавске земље, оценио веома успешном. "Чланови синдиката 'ННН' код нас бораве у радној посети и добро познају ситуацију у Србији. Сигуран сам да ће понети лепе утиске одавде и ова посета резултат је наше дугогодишње сарадње. До сада смо већ применили неке њихове моделе, а надам се, колико год да су различите околности у наше две земље, да ће то унапредити наше деловање. Синдикати су тамо веома цењени и бројни и сматрају се не само као део радничког права, већ су део грађанског права", рекао је Живковић.