МЗ Змајево и Савино Село помажу ученике са КиМ

Месне заједнице Змајево и Савино Село, у сарадњи са Канцеларијом за младе и Туристичком организацијом, организовале су акцију прикупљања школског прибора и гардеробе за децу са Косова и Метохије. У наредним данима пакети прикупљене помоћи биће прослеђени деци на КиМ, саопштили су организатори акције.

"Одзив грађана у претходним данима је премашио очекивања и овом приликом се свима захваљујем на несебичном доприносу и разумевању потреба наших младих сународника и њихових породица у јужној српској Покрајини. Прикупљени прибор и гардероба ће током наредне седмице бити прослеђени деци са Косова и Метохије, којој овим путем, у име Месне заједнице Змајево, желим срећан почетак нове школске године", изјавио је иницијатор акције и председник Савета МЗ Змајево Немања Завишић.

Како је истакла Јована Вујтовић, председница Савета МЗ Савино Село, "задатак одговорне локалне власти је да сагледа потребе не само локалне заједнице, већ читавог друштва на државном нивоу".

"Увек смо спремни да у интересу свих наших грађана радимо и више и одговорније како би оправдали поверење које су нам грађани поклонили. У овом моменту месне заједнице су се укључиле у једну хуману акцију за децу Косова и Метохије како би још једном показали јединство, несебичност и племенитост. Доста садржаја смо организовали за децу у претходном периоду и трудимо се да њихове жеље, потребе и сугестије уважимо пре осталих. У данима када је актуелна тема судбине Косова и Метохије, желимо да из општине Врбас, из Савиног Села, пошаљемо поруку. Овај мали знак пажње у ствари је одраз наде да ће сви будући нараштаји који стасавају на овим просторима имати исти задатак који нам је остављен у аманет вековима уназад. Не смемо заборавити да чувамо најлепше споменике историје и олтаре вере на Косову и Метохији, јер ће и сутра наша деца своју децу и унуке учити правим духовним вредностима њихових предака. Наша деца на Косову и Метохији су деца сваког одговорног и савесног грађанина наше Србије и њихове потребе су увек потребе свих нас. Позивам и остале месне заједнице да се прикључе овој хуманој акцији. У наредним данима Савет МЗ Савино Село припрема још садржаја и активности за своје најмлађе", рекла је Вујтовић.