Све спремно за II Јуниорски куп нација у боксу

Организациони одбор II Јуниорског купа нација у боксу, који се у Врбасу одржава од 15. до 19. августа, потврдио је данас да су успешно окончане све припреме за овогодишњу највећу спортску манифестацију у Европи и једну од три највеће у свету, када је у питању бокс.

"Финалну пријаву која потврђује сигурно учешће на турниру у Врбасу, послало је 26 држава са четири континета, и у Врбасу ће наступати 211 такмичара и такмичарки. За медаље ће борити јуниори и јуниорке из Азербејџана, Босне и Херцеговине, Бугарске, Хрватске, Чешке, Грузије, Немачке, Грчке, Мађарске, Индије, Израела, Казахстана, Летоније, Македоније, затим Црне Горе, Маурицијуса, Пољске, Румуније, Русије, Словачке, Шведске, Турске, Сједињених Америчких Држава, Узбекистана, Велса и домаћина Србије. Заказано је 185 борби, у четири дана, и то на једном рингу, како би гледаоци могли да прате све мечеве", рекао је Јовица Панић, директор турнира.

Организациони одбор је констатовао да су припремљени сви неопходни смештајни капацитети за пријем спортиста, а екипе које стижу раније имаће могућност да тренирају у Центру за физичку културу "Драго Јововић". Свечана церемонија отварања II Јуниорског купа нација у боксу заказана је за 16. август, у 16.00 часова.