"Heart rock fest" помаже Дневни боравак за децу са сметњама

Организациони одбор "Heart rock festa", који се 11. августа одржава у Врбасу, донео је одлуку да сва средства прикупљена од продаје карата за концерт бендова Партибрејкерс, Ничим изазван, Ortodox Celts и Исказ, буду усмерена у завршетак радова на уређењу Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју и инвалидитетом, саопштено је на данас одржаној конференцији за медије.

Према речима Милана Глушца, председника општине Врбас, "ово није први пут да се Врбашани удруже с циљем да с успехом окончају пројекат. "С поносом можемо да кажемо да је, захваљујући оваквим акцијама, Врбас најхуманија средина у околини, али и у Србији", истакао је Глушац, председник ОО "Heart rock festa". Он је подсетио да су Врбашани изгласали и да средства од наградне игре "Узми рачун и победи", 23.000 евра, буду усмерена у опремање сензорне соба у Дневном боравку,  а да ће новац од продаје карата за рокенрол фестивал бити утрошена за уређење унутрашњост простора.

"Општина Врбас поносна је што се радови на објекту приводе крају захваљујући донацијама, јер то показује колико су грађани солидарни. У нашој општини постоји близу 220 деце са инвалидитетом и куповина карте представља мали допринос за велики пројекат, јер ће корисницима Дневног боравка много значити", рекла је Данијела Илић, чланица Општинског већа задужена за социјална питања.

"Карте су у продаји већ десетак дана и интересовање је веома добро. До нас стижу поруке и упити са разних страна, чак имамо и најаве да ће на концерт доћи људи из Чешке, Македоније и других земаља, и зато бих замолио све који могу да своју карту купе у претпродаји, како би се избегле гужве на дан концерта. Драго нам је што смо једногласно одлучили коме ћемо средства да усмеримо и надамо се да ће деца са инвалидитетом коначно имати завршен објекат за дневни боравак какав заслужују", рекао је басиста бенда Ничим изазван и један од иницијатора фестивала Мане Глувајић.

Подршку организацији “Heart rock festa” пружило је и Хуманитарно удружење "Емпата" из Врбаса. "Наше удружење кроз различите активности помаже онима којима је помоћ најпотребнија. Сматрамо да учешћем у организацији великог рокенрол спектакла, можемо много да допринесемо нашем граду", рекла је правни заступник у ХУ "Емпата" Љубица Горановић.

На фестивалу ће, поред најављених бендова, наступати и локални бенд Зен фур зен.