Мировић најавио чишћење ВБК до 2020. године

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је радове на ревитализацији деонице канала Врбас - Бездан код Сомбора и том приликом изјавио да се наставља са реализацијом дугогодишњег пројекта уређења Великог бачког канала, те додао да се са тим послом неће стати све док се тај водоток не очисти у целој дужини, саопштено је из Покрајинске владе.

Радови на чишћењу и ревитализацији 12 километара канала, од Малог Стапара до улаза у Сомбор, вредни су 109 милиона динара и одвијају се планираном динамиком, изјавио је председник Мировић. "Ово је велики посао, у протекле две године ЈВП 'Воде Војводине' и Покрајинска влада радили су на овом источном делу канала, и у наредним годинама наставићемо са чишћењем канала од Сомбора до Бездана, а један део тог великог посла финансираће се уз помоћ Европских фондова, рекао је председник Мировић. Он је додао да ће деоница канала код Врбаса, у дужини од 6 километара, како је рекао, најцрња еколошка тачка у Европи, бити очишћена до 2020. године.

"Уређење Великог бачког канала допринеће већој функционалности тог водотока, бољем одводњавању и наводњавању пољопривредног земљишта, стога је веома значајно што овај посао приводимо крају", навео је председник Мировић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"