Кикинда победник City Games такмичења

На базенима Центра за физичку културу "Драго Јововић" синоћ су одржане прве овосезонске игре без граница - City Games. Снагу, спретност и вештину у шест интересантних игара опробало је пет екипа из Кикинде, Сомбора, Куле, Оџака и Врбаса, а најбољи су се показали Банаћани из Кикинде, који су победом у Врбасу обезбедили учешће на националном полуфиналом такмичењу северне регије, које се одржава у Сомбору, 10. јула. Одржавање City Games такмичења у Врбасу помогла је општина Врбас.

"Искуство и знање са прошлогодишњих игара Кикинда је показала већ у прве три игре у којима је овај тим освајио максималан број бодова. Доминантни резултати у играма 'Летећи ватерполо' и 'Трка бачви' показали су како је ове године Кикинда спремна за највише домете", саопштили су организатори. "Прошле године нам је победа у финалу измакла за длаку, зато смо се ове године добро спремили, очекујемо да ћемо победити на Златибору и да ћемо баш ми добити прилику да бранимо боје Србије на међународном финалу 2020. године у Луксембургу", рекао је капитен победничког тима Борко.



И на овим играма се, као и пре неколико дана у Копру, водила велика битка за треће место за које су се до последње игре бориле екипе Куле, Врбаса и Оџака. На крају је је најспретнија била екипа из Куле.

Медаље најбоље пласираним тимовима поделио је председник општине Врбас Милан Глушац, који се том приликом захвалио свим такмичарима на фер плеј игри, али и публици која је пуна два сата бодрила и пратила надигравање тимова премијерног издања овогодишње српске City Games турнеје. "Врбас је град спорта и надметања и одувек смо били заинтересовани за ову врсту манифестације. Наш центар може да понуди добре услове за овакве сусрете, не само тимова из градова из окружења, већ и за оне који стижу из других земаља, и уверен сам да смо организацијом City Games такмичења показали каквим туристичким капацитетом располажемо. Ово је нови формат спортске забаве који можемо да промовишемо и надам се да ћемо се дружити и следеће године", рекао је Глушац. 

Аутор пројекта Мирослав Крзyк захвалио се општини Врбас на доброј организацији. "Све је протекло у најбољем реду! Публика је била одлична, играчи спремни. За Врбас оцена 10. Једва чекамо следећу годину да се поново дружимо", рекао је Крзук.