Игре без граница стижу у Врбас

City Games караван који ускоро креће на своју нову турнеју, застаће у Врбасу 04. јула. Како најављују организатори, "несвакидашње игре, много адреналина, тимски рад и незаборавно дружење очекују сваког ко се буде тог дана нашао на Центра за физичку културу 'Драго Јововић' од 19.30 часова".

"Ове године смо мало променили правила. Град који буде најбољи у Србији квалификује се за европско City Games финале које ће 2020. године бити одржано у Луксембургу. Тамо ће укрстити снаге са најбољим европским градовима, што ће бити прави спектакл који на овим просторима још није виђен", рекао је аутор и директор пројекта Мирослав Крзyк. 

Такмичење подразумева 13 занимљивих дисциплина у води и поред базена. City Games караван кренуо је из Хрватске, а у Србију стиже 4. јула и прва станица је базен у Врбасу. Након тога следе Суботица, Инђија, Сомбор, Ваљево, Лозница, Књажевац и Врање. Полуфинала су у Сомбору и Чачку, а велико финале на Златибору, 22. јула, када ће се најбољи градови борити за титулу првака који ће представљати Србију на европском финалу 2020. године у Луксембургу.


"Оно што је најбитније јесте да такмичари не морају бити професионални спортисти. Битно је имати тимски дух и жељу за добром забавом која је овде загарантована. Тим се састоји од 6 чланова од којих двоје морају бити женског пола, зато не губите време, окупите екипу и пријавите се што пре за ово несвакидашње такмичење на коме је учешће потпуно бесплатно. Позвао бих све који прошле године нису успели да обезбеде своје место на такмичењу City Games, да се обавезно пријаве ове године. Пријаве су већ отворене и немојте поново закаснити. Можда сте баш ви ти који ће Србији донети велику победу", рекао је Крзyк.

Пријаве се обављају преко службене web странице www.city-games.com , а позвани су сви спортисти, рекреативци и љубитељи спорта да се пријаве, добро забаве и донесу велику победу свом граду а потом и својој земљи.