Врбас и ГИЗ желе ефикасније управљање отпадом

На основу партнерског споразума између Немачке организације за међународну сарадњу - ГИЗ, и Министарства заштите животне средине, и "потребе за успостављање предуслова за ублажавање климатских промена кроз примену циркуларне економије у управљању отпадом и сагледавања регионалних решења", председник општине Врбас Милан Глушац потписао је у четвртак Споразум о сарадњи са ГИЗ-ом о учешћу општине Врбас у пројекту "Управљање отпадом у контексту климатских промена". Споразум је потписан у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина - СКГО.

Овај ГИЗ-ов пројекат спроводи се ради пружања подршке "у планирању и успостављању одрживих система у области управљања отпадом и успостављању предуслова за ублажавање климатских промена кроз примену циркуларне економомије у сектор управљања отпадом".

"Наша општина добиће подршку кроз консултантске услуге стручним и руководећим кадровима у локалној самоуправи у циљу примене иновативних метода за планирање управљања отпадом, прилагођеним локалним потребама. Пројекат укључује и успостављање међуопштинске сарадње у овом сектору, кроз правилно планирање инвестиционих потреба, припреми техничке документације и пројектних предлога за аплицирање ка различитим изворима финансирања, унапређење пословања јавних комуналних предузећа, спровођење потребних обука и друге важне активности", рекао је након потписивања споразума Глушац. Као циљ пројекта он је навео добијање 1.200 тона биоразградивог отпада до 2020. године (компостилиште), увођење сепарације отпада третманом, рециклажом и компостирањем, као и управљање отпадом у циљу ублажавање емисије гасова са ефектом стаклене баште на локалном нивоу.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"