Завршена грејна сезона, почиње уређење топловода

У недељу, 15. априла, званично је завршена грејна сезона 2017/2018. године, саопштено је из Јавног комуналног предузећа "Стандард", главног дистрибутера топлотне енергије. "Током 182 дана, колико је трајала грејна сезона, обезбеђено је редовно снабдевање корисника, као и редовно снабдевање енергентима – мазутом и гасом, а сви кварови отклањани су у најкраћем могућем року", стоји у саопштењу.

"Максималним залагањем запослених у Сектору за снабдевање и осталих запослених у ЈКП 'Стандард', корисници услуга грејања у појединим стамбеним блоковима имали су искључења од свега неколико часова. На кварове, па и озбиљне хаварије, реаговано је у кратком року, благовремено и ефикасно, што је управо поштедело станаре и установе дужих прекида у испорукама иако је било изгледа да ће доћи и до тога", казао је Рајко Гајинов, пословођа Сектора за производњу, дистрибуцију и снабдевање топлотном енергијом.

Из предузећа је саопштено да се током зиме дошло до хаварија, услед дотрајалости инсталација, и то у котларницама Блока Сава Ковачевић, солитеру и Центру за физичку културу. Управо ће топловод код ЦФК први бити саниран, заменом 50 метара најпорознијих цеви већ током ове седмице. "Припремни радови су готово завршени на потезу од котловнице у ЦФК ка стамбеним зградама у близини овог комплекса. План је да се укупно замени 50 метара топловода, старог близу 30 година. Радиће се на две најкритичније деонице, а радове ће извести запослени у ЈКП 'Стандард'. Процењена вредност инвестиције је 1,2 милиона динара", најавила је Марија Милуновић, директорка ЈКП Стандард.

Према њеним речима, раније него претходних година, већ у првим данима септембра, почеће и ремонти у свих шест котларница. У систему даљинског грејања у Врбасу налази се нешто мање од 1.500 домаћинстава и више десетина установа и локала са приближно 80.000 квадратних метара. Према важећим прописима, грејна сезона може трајати и до 1. маја, уколико се дневне температуре спуштају испод 12 степени узастопно три дана.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"