ОК Врбас шампион Војвођанске лиге за одбојкаше

Доделом медаља и победничког пехара завршена је сезона у Војвођанској лиги за одбојкаше, а првопласирана је екипа Врбаса која ће се од наредне сезоне такмичити у Другој лиги. Одбојкашки клуб Врбас је међу првима који су основани у Војводини, али се претходних година није могао похвалити добрим резултатима. Ипак, ове сезоне, екипа је смогла снаге и на убедљив начин освојила прво место у Војвођанској лиги.

У утакмици последњег кола мушке одбојкашке Војвођанске лиге између екипа Врбаса и Шида, без резултатског значаја, Врбашани су славили са 3:0 у сетовима и тиме завршили сезону на првом месту, са само једним поразом. Један од најискуснијих играча Врбаса, примач Марко Миловић истиче да је од почетка сезоне главни циљ био пласман у Другу лигу.

"Неколико нас старијих играча се ове године вратило да би помогли да се клуб врати у други савезни ранг, што је место где клуб припада по квалитету и организацији", каже Миловић и додаје да је остварен велики успех, с обзиром да је лигашки део завршен са само једним поразом.

Тренер Душан Коматина истиче да је екипа поражена само једном од екипе Младости из Бачког Петровца, те да је директан конкурент за прво место, екипа Словена из Руме савладана у оба лигашка меча. "Окосницу тима чине прекаљени играчи као што су коректор Алексеј Ђембер, средњи блокер Слободан Суломар, примач Марко Миловић и дизач Петар Миланић", каже Коматина и додаје да је ове године првој екипи прикључио тројицу пионира: Бориса Јоцева, Јована Шодуловића и Луку Томчића, те да ће се на њима градити будућност клуба.

Председник Одбојкашког клуба Врбас Радослав Ђуришић ове године слави педесет година рада у одбојци и један је од најзаслужнијих за опстанак одбојкашког спорта у Врбасу. "Клуб је основан 1952. године и од тада постепено напредује, а 1978. године смо у оквиру СФРЈ ушли у јединствену Другу лигу", каже Ђуришић и додаје да је клуб у више наврата испадао и враћао се у тај ранг такмичења. "Деца која данас овде тренирају одбојку су богатство нашег клуба и она не плаћају чланарину", истиче Ђуришић и додаје да је задовољан играчима првог тима и њиховим тренером, те да ће клуб наставити да постепено напредује.

Одмах након утакмице одржана је свечаност на којој је златне медаље првопласираној екипи Војвођанске лиге уручио председник општине Врбас Милан Глушац. "Уложено је много напора да се спорт у Врбасу врати на старе стазе, када је Врбас био град спорта, па с тога покушавамо новчано да помогнемо све спортске клубове јер њихов успех значи промоцију општине, а са друге стране је реч о спорту као здравој активности за децу али и све наше грађане", каже Глушац. Победнички пехар уручио је генерални секретар Одбојкашког савеза Војводине Бранислав Добродолски, који је честитао Врбашанима пласман у виши ранг такмичења.

Извор: Дневник