Златна медаља за ОШ "Бранко Радичевић" у Савином Селу

Основна школа "Бранко Радичевић" из Савиног Села добитник је златне медаље за квалитет на 13. Међународном сајму образовања "Путокази" у Новом Саду. Како је саопштено, при доношењу одлуке о награђенима вреднован је квалитет васпитно образовних установа предшколског образовања, васпитно образовних установа у основношколском и средњошколском образовању, као и васпитно образовним образовним установама високог образовања.

Златну медаљу примио је Рахман Тигањ, директор ОШ "Бранко Радичевић. Савиноселској школи ово је друга велика награда у последњих годину дана јер је установа награђена и признањем "Др Ђорђе Натошевић" за школску 2016/2017. годину. 

"Основна школа 'Бранко Радичевић' у Савином Селу је пример како је школа у малом месту постала центар образовног, културног и спортског живота. Ученици и наставници постижу запажене резултате на такмичењима, али и на матурским испитима. Школа располаже са модерним наставним средствима и помагалима, а за понос је школско двориште које је захваљујући својој еколошкој учионици, фонтани, анфитеатру и кућицама за птице, препознато као једно од најлепших школских дворишта у Србији. Посебан друштвени значај има и то што је она школа домаћин Невеновог фестивала деце песника и организатор ликовне колоније", рекла је Даница Парошки, помоћница председника општине Врбас за образовање. Она је најавила наставак подршке овој образовној установи и изразила наду да ће успеси школе у Савином Селу мотивисати и остале да крену њиховим стопама.