Глушац посетио Херцег Нови

Милан Глушац, председник општине Врбас, боравио је претходне недеље у Херцег Новом где се састао са председником општине Стеваном Катићем као и са Зораном Дојчиновићем, генералним конзулом Републике Србије у овом граду.

"Разговарали смо о неколико заједничких тема и проблема са којима се у истом тренутку сусрећу и Херцег Нови и Врбас, а од важности су за функционисање локалних заједница. Пре свега мислим да изградњу пречистача за прераду отпадних вода јер се ови пројекти реализују у оба града. Такође, разговарали смо о пројектима енергетске уштеде на јавним објектима и на систему јавне расвете, чиме се баве наше локалне заједнице, као и о увођењу нових технологија у овој области. Током ове посете општина Врбас добила је позив од Херцег Новог да следеће године, на јубиларни 50. Празник мимозе, организује презентацију економске, туристичке и културне понуде кроз 'Дане Врбаса' у овом граду", рекао је председник општине Врбас.

Глушац и Катић изразили су задовољство због добрих односа два града, истичући важност проширења сарадње на пољима економије, туризма, културе и спорта.