Заварко шести пут најбољи у Врбасу

Најбољи куглаш света, српски репрезентативац Вилмош Заварко (Железарна Подбрезова – Словачка), број један на светској ранг листи, победник је по шести пут Божићног турнура у Врбасу. Заварко је најбољи био 2010, 2011, 2012, 2015, 2016. и ове године.

Друго место припало је младом српском репрезентативцу, интернационалцу у италијанском Нојмаркту, Роберту Ерњешију, док је треће место освојио Горан Остојић, првотимац српског шампиона Београда. Четврти је шампион света у комбиницији из Новиграда 2016, Игор Ковачић (Нојмаркт Италија), а пети Чонгор Барањ (Београд). Првих пет места освојили су куглаши из Србије. Двоструки победник турнира, хрватски репрезентативац Марио Мушанић био је шести, док је седми Младенко Чавић (Ветеран, Врбас).

"Волим да играм у Врбaсу, има много гледалаца који познају куглање и сјајно навијају. Мало сам љут што нисам обавештен да имам два чуња више, аутомат ми их није уписао, тако да сам 'испустио' рекорд. Последњу позицију, 'задњу леву столицу', сам одиграо да срушим сва три чуња јер сам мислио да само тако могу да оборим рекорд, по мојој рачуници био ми је неопходан 'прелаз' у пуне, а у ствари су ми била потребна само два чуња. Не могу због овога баш да се радујем свим срцем због победе. Сада ме чека наставак Интер лиге клубова Словачке и Чешке, а затим Лига шампиона", рекао је Заварко.

У квалификацијама је учествовало близу 50 играча, а најбољи су били чланови домаћег Врбаса Јован Јанковић са 595, Јован Грисингер са 591 и Никола Мијановић са 590 чуњева. У финалу су играла 32 куглаша, 16 најбољих из квалификација и 16 по позиву организатора.

Турнир је свечано отворио Милан Глушац, председник општине Врбас. У поздравној речи нагласио је да је Врбас град спорта, као и да куглање има изузетну традицију и много успеха. Учеснике и госте поздравио је и Урош Драгојловић, председник Куглашког савеза Србије, нагласивши да је Божићни тунир у Врбасу један од најјачих у региону јер на њему учествује и неколико светских шампиона. Свечаном отварању присуствовали су и Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт, Миодраг Јововић, председник Куглашког клубаа Врбас, Недељко Обровачки, директор турнира, Војко Павловић, генерални секретар КСС, и друге бројне угледне званице.



Прилог РТВ.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"