Слепи и слабовиди обележили Дан белог штапа

Спортским надметањем у куглању у оквиру Првенства Србије, као и дружењем у Центру за физичку културу "Драго Јововић", слепи и слабовиди окупљени у Међумесној организацији Врбас, Кула и Оџаци, заједно са пријатељима из још четири града Србије, обележили су 15. октобар - Међународни дан слепих и слабовидих особа.

Љиљана Драшковић, секретарка Међумесне организације слепих и слобовидих , истакла је овом приликом да се Дан белог штапа обележава од 1992. године. "Ово је један од ретких дана када се уопште обраћа пажња на слепе и слабовиде особе. Ради се о тешком и комлексном хендикепу и овом особама је неопходна много шира друштвена подршка, јер они сами не могу", рекла је Драшковић.

У такмичењу у куглању и обележавању Дана белог штапа учествовали су слепи и слабовиди из пет удружења; из Београда, Пожаревца, Шапца, Чачка и града домаћина. Најбољи резултат постигли су домаћи куглаши који су у збирно све три категорије, Б1, Б2 и Б3, оборили 1.804 чуња, друго место припало је куглашима из Београда - 1.766 оборених чуњева, а треће куглашима из Пожаревца - 1.680 оборених чуњева. За победнике су куглали Мара Хорњак, Миодраг Вуканић и Владо Миловић.

Подршку акцији слепих и слабовидих дала је и општина Врбас, а Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт, захвалио се Центру за физичку културу за разумевање за потребе ових особа и обећао даљу бригу локалне самоуправе о овим особама.   

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"