Санирана највећа шахта канализационог система

Данас се завршавају радови на санацији велике упојне шахте на пумпној станици 1, између улица Његошеве и Сремске, која прикупља чак 70 одсто канализационих и атмосферских вода Врбаса. Како се чуло на градилишту, урушавање шахте довело би до плављења појединих локација и колапса у раду канализационог система. За потребе санације шахте привремено је био преусмерен канализациони вод, тако да није било нарушавања система одвођења отпадних вода.

Завршетак радова данас су заједно обишли Милан Глушац, председник општине Врбас, и Синиша Адамовић, вршилац дужности директора ЈКП "Комуналац".

"Успели смо да веома брзо израдимо пројектно-техничку документацију и изаберемо извођача радова, јер је било хитно што пре урадити санацију уливне шахте. Све похвале заслужује и Јавно комунално предузеће 'Комуналац' које је извршило велики део радова и тако себи направило референцу за будућу сарадњу са неким партнерима. За овај пројекат смо са позиције инвестиционог одржавања у буџету издвојили око 2,5 милиона динара", рекао је Глушац.

Руководилац Пословне јединице "Водовод и канализација" Мирослав Фејса истакао је да највећа и најзначајнија пумпна станица у Врбасу, која прикупља 70 одсто санитарних и атмосферских вода, морала бити санирана како би се избегле хаварије. "Добро је да смо посао извели плански, а не у хаваријским условима, јер био онда сигирно више од пола Врбаса остало без могућности одвођења санитарних вода", рекао је Фејса и прецизирао да су прусмеравање канализационог вода и препумпавање упојне шахте извеле екипе ЈКП "Комуналац", а грађевински део санације предузеће "НС Градитељ".

Директор ЈКП "Комуналац" Синиша Адамовић изразио је задовољство што је након дужег низа година коначно санирана упојна шахта пумпне станице 1, посебно истичући да је вредност радова које су извели радници ПЈ "Водовод и канализација" око два милиона динара.