Сеоске куће за младе брачне парове

Покрајински завод за равноправност полова расписао је конкурс за доделу бесповратних средстава младим брачним паровима за куповину сеоских кућа са окућницом. Циљ конкурса је да се повећа број жена власница непокретности, као и то да се развију руралне средине и повећа наталитет у селима. Према правилнику, средства која Завод додељује не могу бити виша од милион динара, а конкурс је отворен до 30. септембра 2017

"Право учешћа на конкурсу имају супружници чија брачна заједница траје најмање годину дана и ванбрачни партнери са трајнијом заједницом живота, у складу са законским одредбама. Учесници и учеснице конкурса морају испуњавати следеће услове у тренутку подношења пријаве: да један од учесника конкурса није старији од 40 година живота, да нису у крвном, тазбинском или сродству по усвојењу са потенцијалним продавцем непокретности, да нису власници/сувласници било какве непокретности и да исту нису отуђили у претходних 5 година, да је бар један супружник/партнер у радном односу, да имају најмање 5 година непрекидно пријављено пребивалиште на територији АП Војводине, и да тржишна вредност предметне непокретности не прелази износ од два милиона динара", саопштила је Данијела Илић, чланица Општинског већа.

Конкурсна документација се може преузети на сајту Завода за равноправност полова, на адреси www.ravnopravnost.org.rs, а све додатне информације могу се добити у Покрајинском заводу за равноправност полова на бројеве телефона 021/6615-177 и 021/6615-133 или на  e-mail адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 

 

КУЛТУРА

Културно лето Змајево

21. јун 2018. КУЛТУРА

Културно лето Змајево

Змајево ће овог лета по четврти пут бити домаћин велике к...

Дунавска соната зове младе музичаре

06. јун 2018. КУЛТУРА

Дунавска соната зове младе музичаре

Фестивал класичне музике на отвореном Дунавска соната поз...

Отворена изложба слика Петра Шушулића

28. мај 2018. КУЛТУРА

Отворена изложба слика Петра Шушулића

У Галерији Удружења ликовних уметника Врбаса - УЛУВ, отво...

Александар Габона победник 50. ФПМ

27. мај 2018. КУЛТУРА

Александар Габона победник 50. ФПМ

Победник 50, јубиларног Фестивала поезије младих је песни...

Пријем за финалисте Фестивала поезије младих

25. мај 2018. КУЛТУРА

Пријем за финалисте Фестивала поезије младих

За десет финалиста 50. Фестивала поезије младих данас је ...