Футсал дерби у Врбасу: Србија - Црна Гора 4 : 3

Футсал репрезентације Србије и Црне Горе одиграле су синоћ у Центру за физичку културу "Драго Јововић" другу пријатељску утакмицу. И у другој провери пред бараж утакмице за одлазак на Европско првенство у Словенији, славила је Србија, овога пута резултатом 4:3.  Прва утакмица у Београду завршена је победом домаћина 5:1. Противник репрезентације Србије у баражу биће познат 6. јула, а мечави ће бити одиграни половином и крајем септембра.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Томић 00:23, 1:1 Ћоровић 1:04, 2:1 Гојковић (аутогол) 18:54, 3:1 Јовановић 20:15, 4:1 Рамић 23:07, 4:2 Ефовић 26:06, 4:3 Бајовић 28:49.

Дворана ЦФК "Драго Јововић". Гледалаца: око 1000. Судије: Петар Радојчић, Драгутин Божовић, Тадија Стантић.
СРБИЈА: Вилић, Јовановић, Томић, Пршић, Рамић. С. Филиповић, Копања, Станковић, Радовановић, Крстић, Лазаревић, Ристић, Б. Филиповић, Матијевић.

ЦРНА ГОРА: Деспотовић, Бојовић, Ћоровић, Бајовић, Гојковић, Асановић, Мишовић, Сушић, Вучетић, Ефовић, Машуловић, Миличић, Дурутовић.

"Одиграли смо много боље него у првој утакмици. Парирали смо противнику на квалитетан начин, у једном делу смо имали иницијативу и неколико прилика да дођемо до бољег резултата, али је недостајало концентрације у завршници акција. Направили смо и одређене грешке, што су противнички играчи знали да искористе и дођу до прилика или погодака. Играчи су дали максимум на данашњем сусрету, показали да могу да се носе са јаким противницима и трудићемо се да у даљем раду подигнемо ниво игре и физичке спреме", рекао је након сусрета Свето Љесар, селектор футсал репрезентације Црне Горе.

Селектор Србије Горан Иванчић захвалио се организаторима утакмице и публици на сјајном пријему и атмосфери, истичући да радо гостује у Врбасу још из играчких дана. "Честитам Црној Гори и сматрам да смо одиграли одличне две утакмице. Ово је за нас била права провера и дали смо свој максимум у овом тренутку. Сам почетак утакмице био је врло добар, врло агресиван и сигуран, али нам се затим и догодио неразумљив пад. То ме највише забрињава, посебно јер сам осетио недостатак мотива. Били смо бољи, контролисали игру, а затим одједном пали, примили голове, а то је неразумљиво за момке који би требало да се боре за дрес репрезентације, да се покажу да вреде и да на њих можемо рачунати. Честитам играчима на две победе, у Београду је било добро, у Врбасу лошије, али ово су припремне утакмице и оне служе за разне пробе и уигравање", рекао је Иванчић. 

Утакмици у Врбасу, заједно са руководством локалне самоуправе и Футсал савеза Србије, присуствовали су Миодраг Канкараш, генерални конзул Црне Горе у Србији, и Љубиша Тумбаковић, селектор фудбалске репрезентације Црне Горе.