Настављају се радови на изградњи канализационе мреже

У току су радови на изградњи канализационе мреже у Бачком Добром Пољу, Змајеву и Равном Селу. За ове радове Покрајинска влада издвојила је преко 50 милиона динара, а  Управа за капитална улагања 10 милиона динара. Радове су данас обишли потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и председник Привременог органа општине Врбас, Милан Глушац са сарадницима.

„Ово је део великих инвестиционих пројеката Покрајинске владе, с циљем побољшања животних услова становника ових насељених места. Ова инвестиција је значајна јер је неопходно да се  створе услови да проради централни пречистач за прераду отпадних вода. То  је предуслов и да дође до чишћења Великог бачког канала. Овом приликом желим да најавим да ће надлежно предузеће ЈВП 'Воде Војводине' ове године ући у  озбиљније чишћење Великог бачког канала са инвестицијом од 90 милиона динара“, рекао је Милићевић.

Према речима Глушца, завршетак канализационе мреже је једна од најзначајнијих инвестиција у општиинии Врбас, и у наредним месецима очекују да ће бити одобрено 3,2 милиона евра како би комплетна канализациона мрежа у општини Врбас била завршена.

„Постоје три различите етапе у решавању проблема загађеног Великог бачког канала. Прва етапа је завршетак комплетне канализационе мреже, упоредо се ради линија муља на Централном постројењу за пречишћавање отпадних вода, и на крају трећа етапа представља ремедијација Великог бачког канала. Заједно са Министарством за пољопривреду и заштиту животне средине, који су већ делегирали пројекат ка фондовима ЕУ, обезбедићемо средства за чишћење канала, а она у овом тренутку износе 35 милиона евра“,  рекао је Глушац.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"