Почели радови на опремању спортских терена у Врбасу

započeli radovi na godišnjem opremanju sportskih terena u Vrbasu

Данас су започели радови на годишњем опремању спортских терена у Врбасу и насељеним местима. Нове табле за кошеве са ојачаним крутим обручима и маталним мрежицама-ланцима биће постављене на спортским теренима у  „Шумици“ у Змајеву (радиће се и ојачање конструкције коша), Бачком Добром Пољу у ОШ „Вук Караџић“, затим на спортским теренима код старе хирургије и у насељима Косанчић и „Шећерана“.

Стубови за одбојку на песку са мрежама биће постављени на спортским теренима у „Јамурачи“ и Змајеву, док ће нова мрежа за одбојку бити постављена на постојеће стубове СД „Киме Виславски“. Нове мреже за голове за рукомет биће постављене на постојеће голове на теренима у улици Лазе Костића, „Јамурача“, „Младост“ и „Киме Виславски“.  Комплет голови за рукомет са мрежама биће постављени на терену код старе хирургије, док ће за мали фудбал бити постављени у Блоку 18 и „Шећерана“. Нове металне мрежице за кошарку поставиће се на теренима У Блоку Саве Ковачевић и Блоку 18, у улици Лазе Костића и теренима „Јамурача“ и „Младост“. Нове мреже за велике голове за фудбал поставиће се на стадионима „Шлајиз“ и у Бачком Добром Пољу.

Радове су обишли председник Привременог органа Врбас Милан Глушац и Јован Ковачевић.

„За замену дотрајалог мобилијара на спортским теренима ове године смо издвојили 500.000 динара без ПДВ-а. Наставићемо и даље да помажемо спортска друштва на целој територији општине Врбас, а у циљу промовисања спортско-рекреативних активности у нашој општини. У следећих неколико недеља, чим временске прилике дозволе биће урађени терени за одбојку на песку на спортским теренима „4. јули“ и „Младост“, који су уговорени крајем прошле године. До лета ће бити урађена и два терена за боћање, а која ће бити прилагођена и инвалидима. Такође биће набављено и око 400 м2 заштитних мрежа за спортске терене, који ће бити подељене спортским друштвима. Настављамо и даље са акцијама промовисања бициклизма и цикло туризма. У току је припрема документације за реконструкцију и проширење постојеће стазе од „Витала“ до „Класа“, али и нових стаза које би повезале Врбас са Кулом и Србобраном“, рекао је Глушац.

Радове на замени и допуни мобилијара на спортским теренима обавља фирма „Миравас“ из Бечеја, док надзор над радовима обавља Одељење за комуналне и грађевинске послове општинске управе Врбас.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"