Зимска служба успешно завршила сезону

"Зимска служба ЈКП 'Комуналац' у потпуности је одговорила свим задацима током претходних хладних месеци захваљујући кадру који је оспособљен за све зимске прилике, као и доброј техничкој опремљености. Ниске температуре и снег нису изненадили путаре па су житељи града и насељених места општине током зимских месеци могли да користе све путне правце. Захваљујући новој опреми чишћене су и улице које раније нису биле међу приоритетима", саопштено је из ЈКП "Комуналац" на крају периода у ком је Зимска служба дежурала 24 часа дневно седам дана у недељи.

"Зимску службу успешно смо и дочекали и завршили. Надам се да су задовољни и грађани и сви учесници у саобраћају. Зиму смо почели са обновљеним средствима. Део опреме је купљен из сопствених средстава, а стара опрема је ремонтована. Зима је била јака, нарочито јануар месец, температура и до -20 степени, снег је падао и на -16, што се никада раније није дешавало. Имали смо 20 већих интервенција. За локалне путеве утрошено је 240 тона соли, три тоне магнезијум хлорида за третирање тротоара, 40 тона ризле и осам тона хладне асфалтне масе за рупе које су се правиле по путевима", сумирао је резултате рада шеф Зимске службе Милован Кривокапић.

Због добре опремљености ЈКП "Комуналац" је наставило сарадњу са предузећем "Бачка пут" као подизвођач у одређеним пословима на одржавњу регионалних путева.

"Зимска служба завршена је без кварова. Сада смо кренули са спремањем, прањем и подмазивањем механизације да би била спремна за наредну зиму.  Спремно улазимо у пролећну сезону", рекао је руковалац грађевинским машинама Мирослав Хромиш Кец.

КУЛТУРА

Отворена изложба слика Милијане Радовановић

19. мар 2018. КУЛТУРА

Отворена изложба слика Милијане Радовановић

На изложби под називом "Време тече" отвореној у Нашој гал...

Изложба слика "Није све тако црно" Душана Савковића

16. мар 2018. КУЛТУРА

Изложба слика "Није све тако црно" Душана Савковића

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у уторак, 20...

Фото конкурс: Музеј и конекција

14. мар 2018. КУЛТУРА

Фото конкурс: Музеј и конекција

У оквиру Mанифестације "Музеји за 10", која се одржава од...

Изложба слика Милијане Радовановић

12. мар 2018. КУЛТУРА

Изложба слика Милијане Радовановић

У Галерији Удружења ликовних уметника Врбаса у четвртак, ...

Књижевно вече Благоја Баковића

06. мар 2018. КУЛТУРА

Књижевно вече Благоја Баковића

Православна црквена општина Врбас организовала је синоћ к...