Уручене награде за конкурс "Кап воде на длану"

Likovno-literarni konkurs "Kap vode na dlanu"

Свечаном доделом признања најбољим учесницима, завршен је ликовно-литерарни конкурс "Кап воде на длану", који је организовало Јавно комунално предузеће "Комуналац". У Народној библиотеци "Данило Киш" уручено је 12 главних награда и четири ван конкуренције.

У млађем узрасту најбољи литерарни рад написала је Марија Барцал, ученица ОШ "Бранко Радичевић" из Савиног Села, друго место освојила је Нађа Вујиновић из ОШ "Светозар Милетић", док је трећа награда отишла у руке Алексе Кљештана из ОШ "Вук Караџић" из Бачког Доброг Поља. Похвалу је добила Александра Делић из ОШ "20. октобар".

У конкуренцији старијих ученика највише се истакла Теа Тодоровић из ОШ "Братство – јединство", друга је била Анђела Кнежевић из ОШ "Петар Петровић Његош", а трећи Данило Овука из ОШ "Јован Јовановић Змај" из Змајева.

Међу ликовним радовима у конкуренцији ученика од 1. до 4. разреда истакао се Максим Мандић из ОШ "Братство – јединство", друга награда припала је Маши Хмара из ОШ "Бранко Радочевић" из Савиног Села, а трећа Уни Николић из ОШ "Вук Караџић" из Бачког Доброг Поља. Похвалу за рад добио је Угљеша Мушикић из ОШ "20. октобар".

Ива Живановић из ОШ "Бранко Радочевић" из Савиног Села насликала је најбољи рад у категорији ученика од 5. до 8. разреда, док је Јована Шћекић из ОШ "20. октобар" другонаграђена. Трећу награду освојила је Дајана Булић из ОШ "Бранко Радочевић" из Савиног Села. Похваљена је Анђела Бојанић из ОШ "Вук Караџић" из Бачког Доброг Поља.

"Жири је имао тежак задатак јер су пристигла 354 ликовна и 72 литерарна рада. Будући да избор нисмо могли да сведемо на по шест најбољих радова, колега Зубовић и ја смо инсистирали на похвалама. Надам се да ће деца наставити да буду тако вредна и талентвована. Треба их све похвалити и инсистирати да се ово дешава сваке године“, рекла је Милијана Радовановић, директорка НБ "Данило Киш", која је заједно са Браниславом Зубовићем, .



Награде су уручили Мирослав Фејса, руководилац ПЈ "Водовод и канализација", и Радомир Чуровић, директор ЈКП "Комуналац". "Један од задатака нашег предузећа је едукација јавности, пре свега деце која су наша будућност и наша нада. Путем конкурса смо мотивисали најмлађе суграђане да размишљају о природном ресурсу којег је у свету све мање и добили смо одличан материјал за размишљање, јер су деца на најискренији начин показала како доживљавају воду и шта она за њих представља", рекао је Чуровић.  

Литерарне радове оцењивао је књижевник Бранислав Зубовић, док је најбоље ликовне радове изабрала академска сликарка и директорка библиотеке Милијана Радовановић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"