Нови апарати у Дому здравља "Вељко Влаховић"

Novi aparati u Domu zdravlja "Veljko Vlahović"

Дом здравља "Вељко Влаховић" од данас је опремљенији за два нова, модерна апарата. Први, биохемијски анализатор вредан 25.000 евра стигао је као донација, док је други, ултразвучна сонда купљена сопственим средствима установе.

"После дужег времена располажемо средствима која смо могли да издвојемо за набавку нове опреме. Тако смо 420.000 динара определили за набавку ултразвучне сонде за Одељење за здравствену заштиту жена. До краја године очекујемо и обнову чекаонице у Служби хитне медицинске помоћи, а намера нам је да набавимо нове столице и на другим одељењима", рекла је др Јасмина Асси, директорка Дома здравља "Вељко Влаховић".

Биохемијски анализатор има 30 одсто већи капацитет него досадашњи апарат ове врсте, па се у лабораторији Дома здравља очекује знатно ефикаснији рад. Апарат врши све биохемијске анализе у примарној здравственој заштити.

Ултразвучна сонда била је најпотребнији апарат Одељењу за здравствену заштиту жена, а користи се за абдоминалну дијагностику. Употребљава се код свих пацијенткиња, посебно код трудница. Предност у односу на ранију сонду је у томе што нова захвата већу површину, па су и снимци које добијамо прецизнији и у бољој резолуцији. Ово је један од најсавременијих апарата и сада смо далеко боље опремљени“, рекла је др Ержебет Целушка Фриндик, начелница Одељења за здравствену заштиту жена.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"