Врбас на 44. скупштини СКГО

Vrbas na 44. skupštini SKGO

Милан Глушац, председник општине Врбас, и Маријан Мијановић, члан Општинског већа, учествовали су данас на 44. скупштини Сталне конференције градова и општина Србије, која је одржана у Београду.

На дневном реду нашао се Програм економских реформи за период 2017-2019. година, о којем је говорио Душан Вујовић, министар финансија у Влади Србије, а затим и посебан панел са темом "Локална самоуправа, привлачење инвестиција и подршка привреди". О партнерству институција и локалне самоуправе у економском развоју и привлачењу инвестиција говорио је Жељко Сертић, директор Развојне агенције Србије, док је о потребама општина и градова у привлачењу институција говорио Јован Миљковић, градоначелник Пирота.

"Била је ово добра прилика да се упознамо са новинама када је у питању привлачење инвестиција, шта је наша улога у том процесу и какву подршку можемо добити од других институција. Такође, презентована су нам и нова решења која доноси Закон о локалној самоуправи, разговарали смо о изради стратешког плана деловања СКГО за период 2018-2021. година и другим циљевима удружења, како би појединачни чланови, градови и општине, имали корист од заједничког рада", рекао је након скупштине Глушац.     

Подршку раду скупштине СКГО својим наступима дали су Синиша Мали, градоначелник Београда, Ана Брнабић, министарка државне управе и локалне самоуправе у Влади Србије, поједини амбасадори европских земаља, као и Тим Картрајт, шеф мисије Савета Европе у Србији.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"