Општој болници средства од Управе за капитална улагања

Opštoj bolnici sredstva od Uprave za kapitalna ulaganja

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић уручили су данас уговоре представницима здравствених институција, које су остварили право на бесповратна средства за финансирање и суфинансирање пројеката на конкурсима Управе за капитална улагања АП Војводине. Једна од установа која је добила средства је и Општа болница Врбас, у чије је име уговор потписао др Јован Јанић, директор ОБВ.

Вредност уговора износи 45,9 милиона динара. Уз Врбас, новац је додељен општим болницама у Сенти и Вршцу, Специјалној болници за плућне болести у Белој Цркви, Клиничком центру Војводине и Институту за плућне болести Војводине у Сремској Каменици.

"Управа за капитална улагања подржава политику Покрајинске владе да грађанима Војводине буде обезбеђена квалитетна здравствена заштита, и без обзира где живе, да имају једнако доступну и квалитетну здравствену услугу како у Новом Саду, тако и осталим војвођанским општинама.  Стање у нашим здравственим институцијама није задовољавајуће, те ћемо и убудуће наставити да будемо поуздан партнер наших здравствених институција, пружајући им преко потребну финансијску помоћ, како би могли да дотрајалу медицинску опрему замене савременијом", истакао је овом приликом директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић.

Председник Покрајинске владе Мировић је приликом уручивања уговора на свечаности у Клиничком центру Војводине у Новом Саду, истакао да је улагање у здравство приоритет извршне власти у Војводини. "Подршка ће се одвијати континуирано на нивоу целе Војводине и са дозом оптимизма гледам на почетак изградње Б и Ц блока Клиничког центра Војводине, на чему ће се радити свакодневно у наредне четири године. Предстоји нам решавање недостатка кадрова и нових запошљавања здравствених радника, које је министар здравља одобрио", рекао је Мировић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"