Избегличким породицама 14 кућа за становање

На основу конкурса за доделу сеоских кућа Републичког Комесаријата за избеглице и миграције, 14 избегличких породица из општине Врбас добило је куће за становање. Укупна вредност ових домаћинстава је 154.000 евра, а свака породица добиће додатно и по 1.500 евра за набавку намештаја.

Према речима Данијеле Илић, координатора тима за имплементацију пројекта, процедура око коначних резултата се одужила, а цео поступак, када ће добитници на конкурсу и званично постати власници кућа, биће окончан за око месец дана.

"Кашњење је уследило због процедуре провере имовног стања у Србији, БиХ и Хрватској, а ово сада је завршетак првог дела конкурса. Имамо коначну одлуку и знамо која су лица прошла на конкурсу. Даљи кораци су прављење купопродајних уговора, овера код нотара и читав поступак требало би да буде завршен у року од месец дана", рекла је Илић.

Милан Глушац, председник општине Врбас, истакао је да ће локална самоуправа наставити да кроз пројекте помаже избегла и расељена лица.

"У претходном периоду, заједно са Комесеријатом, успели смо да обезбедимо средства за разне намене за помоћ избегличким породицама, све у циљу њиховог лакшег интегрисања у заједницу. Сада смо успели да обезбедимо 14 кућа и нашли кровове над главом породицама које су можда и више од 15 година биле подстанарске. Искористио сам данас прилику да разговарам са њима о свакодневним проблемима са којима се они сусрећу, јер желимо да им помогнемо", рекао је Глушац.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"