Глушац на Конференцији о уговарању енергетских учинака

Председник општине Врбас Милан Глушац учествовао је јуче у раду Националне конференције о уговарању енергетских учинака, коју је у Београду организовала Стална конференција градова и општина Србије - СКГО.

Циљ конференције био је "унапређење разумевања и промоција концепта уговарања енергетских учинака, као економски и технички одрживог пословног модела за инвестирање у области енергетске ефикасности у јавним зградама и услугама у Србији", саопштено је из СКГО.

Глушац је, заједно са представницима Канцеларије за енергетски менаџмент општине Врбас, учествовао у панел дискусији о активностима Националног конвента о ЕУ - група Енергетика, и говорио је о искуствима у развоју пројеката енергетске ефикасности у јавним објектима на локалном нивоу.

"Била је ово добра прилика да још једном представимо активности општине Врбас на овом пољу и уверимо се да смо стварно далеко испред бројних других локалних самоуправа. Рад наше Канцеларије за енергетски менаџмент је и на овој конференцији истакнут као пример добре праксе и верујем да ће резултирати и неким новим пројектима у будућности", рекао је Глушац након панела.

На Националној конференција отворена је и дискусија о иновативним моделима финансирања пројеката енергетске ефикасности у јавном сектору, на бази уговарања енергетских учинака уз учешће "ESCO" специјализованих компанија за пружање енергетских услуга, који је већ примењен у општини Врбас.

Конференција је организована у оквиру пројекта "EnPC-INTRANS - Изградња капацитета за уговарање енергетских учинака на европским тржиштима у транзицији", подржаном средствима програма ЕУ за истраживање и иновације.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"