Министарство привреде помаже пројекте у Врбасу

Министарство привреде донело је, након спроведеног јавног позива, одлуку да са 80 милиона динара подржи 40 локалних самоуправа у припреми инфраструктурних пројеката за унапређење индустријских и пословних зона, инкубатора и кластера, обнављање браунфилд локација, као и развијање саобраћајне и комуналне инфраструктуре. Једна од општина којој стиже подршка је и општина Врбас.

Од укупно 40 одобрених пројеката, 22 су намењена неразвијенијим општинама, од чега осам у девастираним, тако да укупна подршка Министарства неразвијеним и девастираним општинама по овом програму износи чак 56,5 милиона динара, саопштило је Министерство привреде.

Општине и градови којима је одобрена подршка су: Кнић, Тител, Зрењанин, Бечеј, Нови Сад, Тутин, Бујановац, Опово, Крупањ, Кучево, Трстеник, Рума, Мионица, Врбас, Чока, Дољевац и Трговиште.

Подршка је одобрена и за општине и градове Бабушница, Медвеђа, Житорађа, Рашка, Сурдулица, Ражањ, Пријепоље, Куршумлија, Житиште, Бела Паланка, Голубац, Жагубица, Сокобања, Сента, Варварин, Горњи Милановац, Топола, Ћићевац, Бач, Нови Кнежевац, Петровац на Млави, Димитровград и Сремски Карловци.

Подршка у припреми пројектно-техничке се реализује у оквиру Програма подстицања равномерног регионалног развоја у 2016. години, а Министарство, у зависности од развијености локалне самоуправе, суфинансира у одређеном проценту укупне трошкове израде пројектно-техничке документације, док су градови и општине у обавези да финансирају преосталу вредност пројекта, наводи се у саопштењу.

Извор: Тањуг

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"