Општина Врбас регресира превоз и смештај ученика

На основу уговора са Покрајинским секретаријатом за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, општина Врбас расписала је конкурс за регресирање трошкова превоза и смештаја ученика средњих школа.

Према правилима конкурса, регресираће се трошкови аутобуског превоза у међуградском саобраћају ученика са пребивалиштем на територији општине Врбас, који свакодневно путују од места становања до школе коришћењем месечне превозне карте, као и трошкови смештаја у домовима ученика и викенд карте или дела цене приватног смештаја у висини цене домског смештаја и викенд карте, за школску 2016/2017. годину.

Регресирање у пуном износу односи се на кориснике дечијег додатка – кориснике новчане социјалне помоћи, док у износу од 70 одсто право имају деца палог борца или војног инвалида или цивилног инвалида рата, деца из породица које имају приходе и од пољопривреде прецизно утврђене правилником, деца самохраних родитеља са приходима до 20% већим од цензуса за дечији додатак за самохране родитеље, затим први ученици из породица са више ученика путника из домаћинства које остварује право на дечији додатак, и корисници дечијег додатка где су оба родитеља незапослена.

На регресирање трошкова у износу од 60 одсто имају право ученици по основу одличног успеха у претходном периоду школовања, док на 50 одсто плаћених трошкова право имају остали корисници  дечијег додатка, ученици са статусом избеглих и расељених лица (ако оба родитеља имају статус избеглог или расељеног лица, а приходи домаћинства су у висини цензуса за остваривање права на дечији додатак за септембар 2016. године), и други и сваки наредни ученик путник из породице са два или више ученика путника корисника дечијег додатка.

Одобравање права на регресирани превоз вршиће Општинска управа Врбас – Одељење за друштвене делатности по захтеву корисника, уз консултацију са члановима Општинског већа општине Врбас задужених за образовање и социјалну заштиту.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"