Обележен Дан устанка у Црној Гори

У кругу Пољопривредног предузећа "Сава Ковачевић", у присуству многобројних грађана, данас је обележен 13. јул - Дан устанка у Црној Гори. Венце на спомен обележје народном хероју Сави Ковачевићу положили су представници СУБНОР-а Врбас, општине Врбас, као и општинских одбора СНС-а, СПС-а и ПУПС-а.

У име СУБНОР све присутне поздравио је председник организације Вељко Миловић. "На овај дан су наши преци у Црној Гори кренули да ослобађају своју земљу. Дали су процентуално највише народних хероја у народно-ослободилачком рату, оставили су нам слободу, а слобода је највећа светиња и морамо је чувати и пренети је нашим потомцима", рекао је Миловић.

У име ПП "Сава Ковачевић" присутнима је празник честитао Горан Ковачевић. "Дугујемо поштовање прецима и свим херојима НОБ-а, који су поклонили своје животе за нашу слободу. Желим да још дуго година у миру и здрављу наставимо традицију и прослављамо овај празник", рекао је Ковачевић.

У сарадњи са Културним центром одржан је свечани програм у којем су се чули стихови посвећени хероју Сави Ковачевићу, партизанске песме, а наступио је и гуслар Миљан Вујовић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"