Врбас добио Посланичку канцеларију

Општина Врбас нашла се међу 12 општина у Србији која је добила Посланичку канцеларију. Циљ отварања ове канцеларије је стварање могућности да се грађани кроз директну комуникацију са изабраним посланицима у Народној Скупштини Републике Србије, директно обрате најзначајнијем законодавном телу и покушају да утичу на решавање одређених проблема.

Отварање Посланичке канцеларије је проистекло након укључивања општине Врбас у пројекат ЦЕСИД-а и Националног демократског института, с циљем јачања директне комуникације између грађана и њихових представника – народних посланика.

Отварању је присуствовао и Ненад Белчевић, представник Националног демократског института, који је овом приликом похвалио руководство општине Врбас за залагање и заинтересованост за овај пројекат.

"Препознали смо добру вољу општине Врбас која је обезбедила све услове за отварање канцеларије. Канцеларија ће формално бити отворена до априла 2017. године, а за то време ће се показати да ли има потребе и какви су резулатати њеног рада. Очекујем да се грађани активно укључе у рад и искористе њено постојање за решавање одређених проблема”, рекао је Белчевић.

Отварање канцеларије је део пројекта "Људи на првом месту", који финансира Америчка организација за међународни развој.

Заменик председника општине Врбас Милан Глушац изразио је задовољство отварањем посланичке канцеларије. "Општина Врбас сврстала се међу 12 општина у Србији у којој су отворене посланичке канцеларије, што потврђује да руководство локалне самоуправе ради у интересу грађана. Посланичка канцеларија биће отворена за све грађане, без обзира на њихову политичку, националну или верску припадност. Убеђен сам да ће се отворити непосредна и најдиректнија комуникација грађана из наше општине са народним посланицима”, рекао је Глушац и нагласио да су, између осталих, за отварање ове канцеларије у општини, заслужни управо народни посланици из Врбаса.

Присутнима се обратила и народна посланица Маријана Мараш, која је нагласила да ће отварањем канцеларије посао народних посланика бити олакшан. "Колико год смо могли и до сада смо били на располагању и услузи нашим грађанима, а ова канцеларија сигурно ће нам олакшати комуникацију и унапредити наш рад. Својим предлозима, сугестијама и замеркама грађани могу да утичу на евентуалну промену постојећих закона и доношењу нових”, рекла је Мараш.

Посланичка канцеларија налази се у згради Културног центра Врбас, а за грађанство је отворена уторком и средом од 08.00 до 13.00 часова.

Народни посланици из општине Врбас су: Марјана Мараш (СПС), Игор Бечић (СНС) и Иван Костић (Покрет Двери)

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"