Све спремно за акцију уређења града

Чак 24 привредна субјекта, институције, установе, друштва, агенције и удружења потврдили су учешће у акцији "Удружимо рад за чистији град", која је заказана за 28. мај.

На другом организационом састанку утврђене су главне локације које ће се уређивати и дивље депоније које ће бити уклоњене. 

"Иако нам радна акција тек предстоји, сви који су се одазвали састанку показали су да желе да дају допринос како би град изгледао чистије и уредније. Приоритет акције јесте уређење, али испред свега су колегијалност и дружење, јер тога има све мање“, рекао је директор ЈКП "Kомуналац" Радомир Чуровић.

Акцију је подржала и Полицијска станица Врбас која је пре узвесног времена започела пилот пројекат "Полиција у локалној заједници". "Морамо да едукујемо возаче који избацују отпад из својих возила. За тај прекршај постоје санкције дефинисане законом. По завршетку акције могли бисмо да се укључимо у заједнички пројекат и покушамо да искоренимо лоше навике возача", рекао је начелник ПС Врбас Владо Глођовић.

Према договору, велике компаније ће обезбедити механизацију за радове. План је да у акцији учествују и службеници из јавних предузећа, а позив је упућен и свим грађанима од којих се тражи да очисте своја дворишта и простор испред кућа. Изнети отпад уклониће "Комуналац". Окупљање учесника је у осам сати испред зграде локалне управе, а са собом треба да понесу рукавице и ситнији алат. Како су најавили у Дому здравља "Вељко Влаховић", тог дана на главном тргу биће организовани превентивни прегледи.

Учешће у акцији „За Врбас град удружимо рад“ потврдили су: Општина Врбас, ЈКП "Комуналац", Полицијска станица Врбас, Еколошки покрет Врбас, ЈПВ "Воде Војводине", Екстра ауто транспорт, Витал а.д, АД "Медела", ПП "Сава Ковачевић", Компанија "Суноко", Јавно предузеће за превоз путника "Врбас", Јавна агенција за зоохигијену и пољопривреду, Културни центар Врбас, Центар за физичку културу, Општа болница Врбас, Дом здравља "Вељко Влаховић", Компанија "Тривит пек", пекара "Златна жита", Кафе посластичарница "Тифани", Квики маркет, СЗТР и комисион "2Д", СТР комисион "Тијана ДС", Друштво за заштиту животиња и животне средине "Храбро срце" и Удружење "Кућица".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"