Покрет ДЈБ: Тражићемо расписивање локалних избора

Покрет Доста је било, локални одбор у Врбасу, захвалио се грађанима општине Врбас који су искористили своје право и гласали на изборима, а посебно оним који су препознали вредности за које се ПДЈБ залаже и подржали њихове кандидате на покрајинским и републичким парламентарним изборима.

Покрет Доста је било освојио је више од шест одсто подршке бирача у обе изборне утакмице.

"Гласачи су показали одговорност према датом политичком тренутку и исказали своју вољу, а посебно смо захвални оним који су подршку дали нашим идејама. Резултат наше организације је изненадио наше политичке опоненте, али не и гласаче. Људи желе промене, нове идеје, пристојне и моралне политичаре који ће покушати да промене ову катастрофалну ситуацију. Дошли смо до момента када ствари морамо покренути са мртве тачке. Наш резултат показује да постоји снага за промене, постоје пристојни и способни људи спремни да раде за боље друштво. Успећемо у том послу а на то нас обавезује и овај резултат", рекао је на конференцији за медије Јован Радовић из Покрета Доста је било.

Резултате остварене на локалу прокоментарисао је Слободан Бјекић, заменик координатора ПКЈБ, који је истакао да се не сме дозволити прекрајање воље бирача, што се покушава и у данима након избора. "Локална власт у Врбасу добила је 1.000 гласова мање него на претходним изборима, а ми четири пута више. Водећа смо снага у демократском блоку и бићемо снажна опозиција власти СНС и СПС. Добили смо шест одсто гласова и локална власт то мора да уважи. Скупштина општине више не одражава вољу народа и тренутно чак 20 одсто бирача нема своје представнике у локалном парламенту. Наш резултат показује да грађани желе да ПДЈБ стане на чело опозиције, не само у Врбасу већ и у целој Србији", рекао је Бјекић.

Према његовим речима, због исказане воље на биралиштима ПДЈБ ће затражити расписивање локалних избора. "Локална власт више нема легитимитет. Боримо се против парткократије, против тога да се на функцијама стално смењују једни те исти људи, без икакве одговорности. Недопустиво је да неко ко је био носилац једне властио промени дрес и постане кандидат на листи садашње власти. Тражићемо од власти одговоре на многа питања, попут оног шта се дешава са антикорупцијским тимом који је основан пре три године, и да ли су неки случајеви у којим се говорило о корупцији, иначе гласно најављивани, предати надлежним тужилаштвима и другим органима", рекао је Бјекић.

Он је истакао да је крајње време да се нешто учини, "последњи је воз за промене". и запитао се "ако не ми - ко, а ако не сад - када".    

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"