Нерадни дани до 3. маја, комуналне службе редовно раде

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања саопштило је да су нерадни дани од 29. априла до 3. маја јер се ове године Ускрс и Празник рада поклапају.

Према Закону о државним и другим празницима, у Републици Србији празнују се Ускршњи празници, почев од Великог петка закључно са другим даном Ускрса. Ускршњи празници 2016. године празнују се почев од 29. априла (петак) закључно са 2. мајем (понедељак). Празник рада је државни празник који се празнује 1. и 2. маја (ове године падају у недељу и понедељак).

"Ако један од дана када се празнује државни празник Републике Србије падне у недељу, не ради се првог наредног радног дана. С обзиром да 1. и 2. мај ове године падају у недељу и понедељак, не ради се и 3. маја, (уторак)", стоји у саопштењу Министарства.

Када је у питању рад градских служби, екипе Пословне јединице "Чистоћа" при ЈКП "Комуналац" радиће током предстојећих празника по уобичајеном распореду .

"То значи да ће се и током нерадних дана одржавати комунална хигијена, осносно, чистиће се градске улице, смеће ће се односити по утврђеном реду, док ће у суботу бити однесен и амбалажни ПЕТ отпад из домаћинстава у Врбасу. Ускршње и првомајске празнике радно ће провести и дежурни радници 'Капеле'. У ПЈ 'Водовод и канализација', као и обично, биће доступан дежурни телефон за хитне интервенције - 706 085", наводи се у саопштењу ЈКП "Комуналац".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"