"Комуналцу" 3.000 корисника дугује 13 милиона

Јавно комунално предузеће "Комуналац" упутило је опомене због дуговања на адресе више од  3.000 корисника. У овом тренутку потраживања за испоручене услуге износе 13 милиона динара, саопштено је из Службе обрачуна и наплате потраживања овог предузећа.

"Опомене због појединачних дугова добиће 2.788 домаћинстава и 253 установе и предузећа. Неплатише су у обавези да дуг измире у року од 30 дана, јер ће им, у противном, услуге бити обустављене. Раније опоменути дужници, који нису испоштвали законски рок, биће искључени са водоводне мреже и четири екипе ПЈ 'Водовод и канализација' већ су на терену", наводи се у саопштењу.

Из предузећа подсећају да "одлуком о обављању комуналних делатности накнаду за испоручену воду, до три кубика по члану домаћинства, месечно не плаћају четири категорије становништва". "Међу њима су старачка домаћинства чији је укупни месечни приход исти или нижи од нивоа социјалне помоћи за једночлано домаћинство, као ни пољопривредна старачка домаћинства која имају у власништву до три хектара обрадивог земљишта. Плаћања су ослобођена и домаћинства корисника породичне инвалиднине и социјалне помоћи", истиче се у саопштењу ЈКП "Комуналац".
 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"